de hoeve
De hoeve bestaat hoofdzakelijk uit melkvee en een klein aantal vleesvee.
De hoeve is sinds 1 januari 2020 overgenomen door Ann-Sophie Boudry, daarvoor was het Patrick Boudry ( de vader). Hij is gestart met vleesvee en zeugen met biggen tot 20 kg, in 2009 hebben we de beslissing genomen om te starten met melkvee en te stoppen met zeugen. In 2011 waren de laatste varkens weg, en konden we ons volledig focussen op de koeien. In de loop der jaren is het vleesvee in aantal dieren gedaald en de melkkoeien in aantal gestegen. Nu hebben we 80 melkkoeien en 70 dieren jongvee. In het vleesvee hebben we 20 zoogkoeien, 10 jongvee en 5 stieren, de stieren worden gehouden tot 22 maanden en dan zijn ze slachtrijp.
De melkkoeien krijgen 1x per dag vers voer die aangepast is naar hun melkgift en die wordt dan verschillende keren per dag dichter gebracht bij het voeder hekken zodat de koeien er steeds goed aankunnen. Hierbij staat in de stal ook een krachtvoerbox waar iedere koe apart, naargelang hun melkproductie nog krachtvoer bijkrijgt. In de zomermaanden van april tot oktober gaan de koeien 3 - 4 u per dag naar buiten in de weide waar ze hun pootjes kunnen strekken en liggen in het gras. De koeien worden iedere ochtend en avond gemolken om 5 u, het duurt ongeveer 1u15 tegen dat alle koeien gemolken zijn in de 2X7 swingover. De koeien hebben een gemiddelde dag productie van 34 L met een gemiddeld van 3,4 % eiwitgehalte en 3,9 % vetgehalte. Van deze verse lekkere melk wordt dan onze verse hoeveproducten gemaakt die Ann-Sophie en Ann-Lies dan verwerken. De hoevezuivelverwerking is opgestart in juli 2020 met een scheptoog en literdozen van hoeve ijs met terras. In de winter gaan ze nu ook door met verschillende hoevezuivelproducten die te bestellen zijn via deze website. Met veel enthousiasme en passie gaan ze hiervoor met de als uitkijkdoel een hoevewinkel te bouwen en hier elke dag in t werken en klaar te staan voor onze klanten.